esmaspäev, aprill 23, 2007

Kohalikud, 1 - juhendaja.

Kuna hiljuti sai ametlikult ära valitud juhendaja ja pooleldi ka teema, jagan siia ka. Väga üldine teema on 'Probabilistic and machine learning methods for human resequencing data'. Maakeeli siis vaatan, mida annab teada saada mitme inimese genoomi seest, mida ühe seest ei saa. Plaanivad siin paarsada inimest üle sekveneerida, tahaks miskit uut teada saada :) Täpsemalt hakkan esialgu tegelema ancestral recombination graph'idega, päris toredad asjad, kunagi lähemalt.

Nüüd hakkan siin kohalikke inimesi tutvustama. Iga nädal üks, et oleks aru saada, kellega siin ringi käin ja mis värk on. Plaanis on paari sõnaga rääkida juhendajatest, professoritest, kursakaaslastest, postdokkidest, koristajatest, võrkpalluritest, laborikaaslastest ja turvameestest.

Alustuseks siis juhendaja - Richard Durbin. Mul on hea meel tema üle, sest ta peaks olema päris tugev oma alal. Tema juhendaja, minu akadeemiline vanaisa (John Sulston) võitis Nobeli, ta on juba ammu Royal Society liige, üldtunnustatud matemaatilise/statistilise/tõenäosusliku bioloogia jumal, bioinformaatika isa.

Tema lemmikomadussõna on 'thoughtful', ja ta on ise väga selline (kohe siin ja praegu kuulutan välja ka konkursi parima eestikeelse vaste leidmiseks - mõtlik ei sobi iseloomu kohta mitte). Vabal ajal üritab GO-d ja korvpalli mängida (enda jutu järgi oli esimeses Cambridge'i meeskonnas mis Oxfordile ära tegi). Proovis ühe korra minu vastu ka mingit petet...

Suheldes teeb suvalises kohas 5-sekundilisi pause (ikkagi 'thoughtful'), mis on omamoodi firmamärgiks saanud. Teadjamatele (mitte mulle :) pidi meenutama Harold Pinteri näidendeid.

Tema täpset vanust ei tea keegi, ja arvamused kõiguvad 36 ja 59 vahel. Tegelik on umbes 46. Kursaõdede arust kõige kuumem professor instituudis. Naine tegeleb vihmaussidega ja minu praeguse grupi ühise arvamuse kohaselt on natuke hull.

2 Comments:

At 5:48 PM, Blogger Kaisa said...

Et järgmine postitus teemast kohalikud võiks olla Sergeist. Ta tundub kõige intrigeerivam tegelane olevat:)

 
At 10:06 AM, Anonymous Anonüümne said...

poliitiliselt õige otsus kindlasti, teaduslikult ei saa ka paha olla. kaugelt tundus, selline "järgmise tasandi tegelane"

 

Postita kommentaar

<< Home